BOHEMIAN SIERADEN

Onze unieke collectie Boho sieraden

Bohemian sieraden

Wij hebben een unieke collectie Bohemian Sieraden. Denk daarbij aan armbanden, oorbellen, kettingen, hangers en enkelbandjes.  De boho sieraden  worden in ons atelier ontworpen en op maat gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast zijn de gravures die wij gebruiken op bijvoorbeeld knopen en hangers uniek. Veel gebruikte oude figuren zijn onder andere de levensboom, Labyrint en Levensbloem.

Bohemian collectie

Er is een Bohemian collectie voor dames en heren.  Een geweldige keuze uit diverse kleuren en edelstenen die specifiek bij Bohemian collecties passen. Let vooral op combinaties die het nog meer Boho maken. Bohemian is echter een combinatie van sieraden en kleding. Bijna een levensstijl die al decennia lang voortleeft en een vaste doelgroep heeft.

Bohemian geschiedenis

Boheemianisme is de praktijk van een onconventionele levensstijl. Vaak in het gezelschap van gelijkgestemde mensen en met weinig permanente banden. Het gaat om muzikale, artistieke, literaire of spirituele bezigheden. In deze context zijn Bohemians Wanderers, Adventurers of Vagabonds. Dit gebruik van het woord in de Engelse taal werd in het midden van de 19e eeuw geïmporteerd en werd gebruikt om de niet-traditionele levensstijlen van kunstenaars, schrijvers, journalisten, muzikanten en acteurs in grote Europese steden te beschrijven.

Bohemianen waren geassocieerd met onorthodoxe of anti-vestiging politieke of sociale kijkpunten, die vaak werden uitgedrukt door vrije liefde, soberheid, en-in sommige gevallen-simpele levende, vandsel of vrijwillige armoede. Een economisch gezien bevoorrechte, rijke of zelfs aristocratische Boheemse cirkel wordt soms wel Haute Bohème (letterlijk “hoge Bohemen”) aangeduid.

De term Bohemianisme kwam in het begin van de 19e eeuw in Frankrijk uit, uit waargenomen overeenkomsten tussen de bohemianen en de Romani. Bohémien was een gemeenschappelijke term voor het Romani-volk van Frankrijk, die ten onrechte dacht dat het Frankrijk in de 15e eeuw via Bohemen (het westelijke deel van Modern Tsjechië) had bereikt. Bohemianisme en zijn bijvoeglijk naamwoord Bohemien in deze specifieke context zijn niet verbonden met de inheemse inwoners van deze regio (de Tsjechen).

Bron Wikipedia

ONZE BOHEMIAN SIERADEN

BOHEMIAN OORBELLEN

BOHEMIAN ARMBANDEN

BOHEMIAN ENKELBANDJES

BOHEMIAN KETTINGEN