Fairtrade sieraden

Wil je jouw steentje bijdragen aan een betere wereld door fairtrade sieraden te dragen? Wij helpen je graag bij het kiezen van een duurzaam en handgemaakt sieraad, dat bijdraagt aan een betere wereld. Want een geschenk voor jezelf of een dierbare is prachtig. Maar wanneer je ook nog eens de maker van dit sieraad een cadeau geeft, zorgt dit voor een nóg mooier sieraad! Daarom is fairtrade de perfecte manier om duurzame sieraden te dragen, die bijdragen aan een betere wereld.

Fairtrade collectie

Het begint allemaal bij de fairtrade inkoop van materialen. Natuurlijk is het mogelijk om alles goedkoop in te kopen en ons geen zorgen te maken over de herkomst. De prijs die je betaalt, wordt lager. En je krijgt nog steeds een prachtig handgemaakt sieraad. De herkomst van jouw sieraad wordt door ons nauwkeurig nagegaan. We willen zeker weten dat jouw sieraad handgemaakt, duurzaam en uniek is. Daardoor wordt de prijs wel hoger. In dit blog lees je hoe we met zorg een fairtrade sieraad maken.

Fairtrade sieraden
Fairtrade sieraden

Door het verleden geïnspireerd

Wij zoeken onze inspiratie geregeld in sieraden of stijlen uit een eerdere tijd. Leren van oude kunst, stijlen overnemen of inspiratie eruit opdoen: wij vinden het fantastisch! Art Deco, Native Art of oude muurtekeningen… Met zorg maken wij van iets ouds, iets nieuws. Dit geeft vaak verrassende combinaties en levert unieke sieraden op. Zo maakten we sieraden die verwijzen naar Art Deco en verwerkten we oude grottekeningen in onze enkelbandjes. Een symbool op de Sterling Zilveren knoop is het Tawa-symbool, dit betekent ‘zonnegeest’, en is afkomstig van de Hopi indianen. Een prachtig voorbeeld van Native Art in een nieuw jasje. Doordat wij dezelfde materialen gebruiken als onze voorouders, is elk sieraad handgemaakt en duurzaam! Desondanks blijft het toch gewoon een Bela Donaco-sieraad dat bijdraagt aan een betere wereld! Bekijk snel ons online aanbod!