Slow fashion sieraden

Slow fashion sieraden kopen die betaalbaar zijn? Wil je met respect voor mens en dier, betaalbare sieraden dragen? Dat kan! Met onze collectie van duurzame en slow fashion sieraden, staan mens en dier centraal. Eerlijk, ethisch en handgemaakt. Bovendien van uitstekende kwaliteit die jouw uitstraling verfijnt en verrijkt. ‘Bela Donaco’ betekent ‘mooi cadeau’ in Esperanto: een bewuste keuze. De duurzame materialen die wij inkopen voor onze slow fashion sieraden, worden op een eerlijke manier gewonnen of gemaakt.

Duurzaam en fairtrade
Het Sterling Zilver dat we gebruiken voor de slow fashion sieraden, is voor 97 % gerecycled en duurzaam verkregen. Ook het leder, koper, messing en brons zijn eveneens grotendeels gerecycled. Voordat we edelstenen verwerken in onze handgemaakte sieraden, zoeken we uit hoe ze gewonnen en bewerkt worden. Twijfelen we of de bron eerlijk is, dan kopen we het niet in. Zodoende voldoen onze slow fashion sieraden aan de voorwaarden.

Slow fashion sieraden
Slow fashion sieraden

Voorwaarden slow fashion

  • Goed: onze handgemaakte sieraden zijn kwalitatief, duurzaam en tijdloos. Ze zijn prima te combineren;
  • Vriendelijk: Tijdens de productie wordt er geen roofbouw gepleegd op het milieu en mensen worden niet misbruikt. Respect voor mens en dier dus;
  • Fairtrade: de verkoopprijs van onze handgemaakte sieraden moet toegankelijk, eerlijk en betaalbaar zijn voor iedereen;
  • Minder: We beperken het aantal schakels in de productieketen door het vermijden van dure reclames en te veel verkooppunten. Onze handgemaakte sieraden worden in een kleine oplage gemaakt of zelfs custom made.

Respect voor mens en dier
Wij maken eerlijke Nederlandse en handgemaakte sieraden, waarbij respect voor mens en dier voorop staat. Ze zijn bewerkt met een beetje high tech lasertechniek. Onze manier van werken is als volgt: we ontwerpen op een gedetailleerde wijze, waardoor er maar enkele exemplaren van elk sieraad zijn. Zo zijn onze sieraden uniek, betaalbaar en mooi. Gemaakt voor mensen die zich onderscheiden van de massa. Lees hierover meer in dit blog of bel ons voor informatie.